kanapki z pastą jajeczną

Krótki pomysł na pyszne śniadanie – kanapki z pastą jajeczną

Pomysł na śniadanie być może nie jest skomplikowany, ale przy układaniu swojego dietetycznego menu na pewno pomocny. Kiedy nie wiesz już co przygotować na pierwsze lub drugie śniadanie, to rozwiązanie jest idealne. Pyszne, pożywne i proste kanapki z pastą jajeczną.

Przygotowując swoje posiłki, pamiętaj, żeby nie tylko składały się ze zdrowych i wartościowych produktów, ale również o tym, aby apetycznie wyglądały 🙂

Składniki na kanapki z pastą jajeczną. (Porcja dla 1 osoby)

  • 2 kromki chleba pełnoziarnistego (u mnie Profit);
  • kilka plasterków kiełbasy suchej krakowskiej (Morliny w plasterkach);
  • 2 jajka;
  • szczypiorek;
  • pieprz;
  • 1 łyżeczka majonezu (np. Kieleckiego);
  • 1 łyżeczka jogurtu naturalnego (Zott naturalny);
  • ulubione warzywa (u mnie sałata, ogórek zielony, rzodkiewka).

Sposób wykonania:

1. Jajka ugotuj na twardo (około 10 minut). Następnie ostudź w zimnej wodzie i obierz ze skorupek.

2. W małej miseczce drobno pokrój jajka nożem lub posiekaj widelcem. Dodaj majonez i jogurt naturalny, wymieszaj. Posyp szczypiorkiem i oprósz Świerzno mielonym pieprzem.

3. Kromki chleba posmaruj masłem, ułóż na nich plasterki kiełbasy i posmaruj pastą jajeczną. Na wierzch ułóż ulubione warzywa.

diabetyczne kanapki z pastą jajeczną

kanapki z pastą jajeczną

Gotowe! Smacznego śniadania i miłego dnia pełnego pozytywnej energii!